Brockley SE4

Remodel and renovation of a Victorian terraced house in South East London, with some delicate and sympathetic repairs. Don’t Move Improve Awards featured 2019.

Architect

OEB Architects oebarchitects.co.uk

Key Features
  • Lowered basement floor level to give outstanding floor-to-ceiling height
  • Re-use of existing building fabric, strengthening where required, to maintain authentic materiality
  • Opening-up works included the entire rear elevation, along with underpinning of the garden area to bring in light and a new seamless garden terrace
  • Subtle yet impactful structural framing to produce bright open living spaces.

Completed whilst at Heyne Tillett Steel.

Key Features:
  • Lowered basement floor level to give outstanding floor-to-ceiling height
  • Re-use of existing building fabric, strengthening where required, to maintain authentic materiality
  • Opening-up works included the entire rear elevation, along with underpinning of the garden area to bring in light and a new seamless garden terrace
  • Subtle yet impactful structural framing to produce bright open living spaces.

Completed whilst at Heyne Tillett Steel.

© 2022 Mark and Partners Limited
Made by: